Bloggen växer
Det är verkligen kul att se vilken fart besökarstatistiken har tagit på senaste tiden, jag är glad att ni gillar det ni läser. Jag är även väldigt glad över alla som hör av sig med frågor, funderingar och förslag om reportage och liknande. Jag svarar alla så gott jag hinner men det kan ibland ta någon dag, jag hoppas ni har överseende med detta.
Ikväll har jag och sambon mest tagit det lugnt, vi fixade en något udda maträtt förut men det blev faktiskt riktigt gott, se recept nedan:
Panerad kycklingfilé med hasselbackspotatis:
Ingredienser:
- 2 st kycklingfiléer
- 1 dl mjöl
- 2 ägg
- 1,5 dl lagrad ost
- Salt, peppar och paprikapulver
- Potatis, ströbröd, smör till pensling.
Blanda ihop ägg, ost och kryddor i en skål. Vänd sedan kycklingfiléerna i mjölet innan du doppar dem i ägg- och ostblandningen. Stek sedan cirka 3 min på varje sida, klart! Hasselbackspotatis gör man genom att skiva potatisarna nästan helt igenom, lägg gärna en en träslev mot skärbrädan som du skär emot, då skär du inte helt igenom. Pensla sedan potatisarna med smör eller olja, salta och sätt in i ugnen på runt 200 grader. Efter 30 minuter kan man ta ut potatisarna, pensla dem med fett igen och toppa med ströbröd, grädda dem sedan på 225 grader i 15 minuter till, klart!
Efter maten planerade vi som vanligt veckans mat, det brukar gå ut på att vi kollar igenom vartenda jäkla reklamblad som kommit. Sedan väljer vi ut de billigaste huvudråvarorna vi hittar i bladen och försöker därefter komponera billiga och nyttiga rätter utefter det. Oftast går det bra men i bland är det jäkligt tidsödande att försöka komma på nåt nytt och spännande. Just nu är detta ett måste då vi försöker spara så mycket vi bara kan för att kunna köpa oss något så snart som möjligt. Eftersom vi är 2 och hjälps åt att motivera varandra så brukar det gå bra, hade jag varit ensam hade jag inte haft en suck att klara detta och vara så disciplinerad. Vår gemensamma matbudget varje vecka är 700:-. Det ska räcka till frukost, lunch, middag, frukt och godis. för hela veckan.