Kejsarsnitt eller inte?

Du kanske också gillar...

1 svar

 1. Lisa skriver:

  Nu har ni förstås fått ert fantastiska barn för längesedan och jag hoppas förlossningen gick bra!

  Vill bara påpeka att detxabsolit inte behöver vara svårare , mer smärtsamt eller krångligare att föda vaginalt bara för att man är smal.

  Människorna i er omgivning som frågade om ni ville ha kejsarsnitt av den anledningen är helt enkelt extremt okunniga.

  Jag var väldigt smal vad jag än åt fram till ungefär 30 års ålder. Vägde drygt 50 kg till 165 centimeter när jag testade positivt för graviditet. Jag hade en mycket lätt vaginal förlossning med tre timmar på förlossningsavdelningen. Kände aldrig panik, tappade aldrig kontrollen och smärtan blev aldrig extrem och outhärdlig så det räckte med lustgas och akupunktur som bedövning.

  Barnmorskan sa att jag hade ett rymligt bäcken och att det nog var därför det gick så smidigt. Vem som har rymligt bäcken eller inte kan man alltså inte alls automatiskt se bara genom att titta på personen.

  De som frågar smala kvinnor om de tänker göra planerat kejsarsnitt enbart för att de är smala borde ta sig en tankeställare . I t.e.x Sydostasien är ju de flesta kvinnor betydligt mindre och smalare än vad infödda nordiska kvinnor är. Men de har ju knappast generellt svårare att föda vaginalt för det.
  Till viss del är det också så att barnet anpassar sin tillväxt efter mammans kropp. Det är vanligare att överviktiga kvinnor får riktigt stora barn även om det såklart finns många undantag åt bägge hållen.

  Sedan kan det ju finnas andra skäl att vilja ha kejsarsnitt. Det är inte fel alls att vilja göra kejsarsnitt men att vara mycket smal i sig är absolut inget skäl till att det skulle vara svårare att föda vaginalt.

  Lycka till med allt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *