Snart pappaledigt, vad gör man då?

Du kanske också gillar...

4 Svar

 1. Jennie skriver:

  Min sambo och jag gillar att läsa din blogg. Men jag måste faktiskt tillägga att jag blir lite upprörd när du skrev att ”ni tänkte ändå avvänja ammningen vid 4 månaders ålder” Låter både som en egoistisk tanke och handling. Min åsikt är att det är upp till barnet att bestämma det.. Vanligtvis helammar ett barn dubbelt så länge som 4 månader..

 2. admin skriver:

  Hej Jennie, jag förstår att du blir upprörd, jag uttrycte mig nog lite plumpt, planen var såhär:

  Vår bebis skulle ha kommit den 20:e Januari och J skulle ha börjat jobba för fullt runt midsommar, alltså 5 månader senare. Vår plan var inte att använda ersättning alls, J skulle pumpa ur det som skulle behövas under tiden hon var på jobbet och jag skulle även kunna komma dit med vår kille om det behövdes. Resten av tiden skulle hon amma som vanligt, det skulle alltså inte vara frågan om avvänjning i den bemärkelsen.

  Vi dryftade denna plan med barnmorskan som tyckte att det var en jättebra plan, vi som förstagångsföräldrar måste ju tro- och lita på vår barnmorska. Nu hade det kanske inte fungerat ändå, vi hade kanske fått tänka om men det var grundidén att vi ville ha det så.

  Hoppas det här rätade ut frågetecknen något?

  Jag är jätteglad att du och din sambo gillar bloggen, fortsätt gärna fråga och undra om ni kommer på något:)

  Allt gott / Andrei

 3. Jennie skriver:

  Nu lät det bättre 😉

 4. admin skriver:

  Vilken tur 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *